ΜΠΑΤΖΩΚΑΣ
Βασίλης Μπαρτζώκας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ LIFO ΚΑΙ DESIGN AMBASSADOR στον Design Χάρτη της Αθήνας. Τι θέση περιμένουμε να έχει η αρχιτεκτονική στη ζωή μας τώρα;


Το τεύχος “Athens Design Map”, η πρώτη συνεργασία της LIFO με την εταιρεία Design Ambassador, έρχεται να δώσει τις απαντήσεις.


Σε ένα περιβάλλον που αλλάζει εν μέσω καραντίνας, όσο παράλληλα προσδοκά ένα νέο τρόπο ζωής μετά την πανδημία, οι αρχιτέκτονες έρχονται να εκθέσουν τη σκέψη τους ως ήρωες που «δημιουργούν» αρχιτεκτονική - ή ως μέρος της αρχιτεκτονικής και χωρικής παραγωγής, η οποία συνδιαμορφώνεται από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.


Παράλληλα παρουσιάζονται απόψεις και προτάσεις ανθρώπων από τον κόσμο των υλικών και των επενδύσεων.


Την επιμέλεια του τεύχους, ανέλαβε η Design Ambassador, η εταιρεία που εδώ και 20 χρόνια αφιερώνεται στην προώθηση της ελληνικής αρχιτεκτονικής και του design, μέσα από θεσμούς όπως η πλατφόρμα archisearch.gr και η ημερίδα ΕΣΩ.


Η άποψη της LIFO πάνω σε θέματα πόλης και αρχιτεκτονικής διαχρονικά συναντά την εξειδίκευση της design Ambassador. Σκοπός της συνεργασίας είναι η δημιουργία μίας σειράς από τεύχη που θα απελευθερώσουν το αρχιτεκτονικό έντυπο από τον καθαρά κλαδικό του χαρακτήρα και θα επαναφέρουν τη συζήτηση για την αρχιτεκτονική στον πρώτο και τελικό της αποδέκτη, τον άνθρωπο και την κοινωνία.

 

ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΕΔΩ