ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

BLUE BAMBOO

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΣΙΑΤΙΚΑ
Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα,210 3423124
Στον βιομηχανικής αισθητικής χώρο δεσπόζει η μεγάλη τζαμαρία που αποκαλύπτει πλήρως τα δρώμενα στην κουζίνα. Η ομάδα, με εμφανή πολυεθνική σύνθεση, φτιάχνει ένα μενού που, όπως μαρτυρά ο κατάλογος, πιάνει όλο το ρεπερτόριο της ταϊλανδέζικης κουζίνας.

CHEZ LUCIEN

ΓΑΛΛΙΑ
Τρώων 32, A. Πετράλωνα,210 3464236
Μικρό και φινετσάτο μπιστρό που σερβίρει απλές και αυθεντικές γαλλικές γεύσεις. Διαθέτει λίγα τραπεζάκια, τόσο μέσα όσο κι έξω.

GARBES

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Κοιλης 33,210 3426453
Πετραλωνίτικο στέκι με παριζιάνικο αέρα. Ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, διακοσμημένο με έπιπλα και συσκευές αντίκες, αυτοσχέδια βιβλιοθήκη, λουλούδια και ατμοσφαιρικό φωτισμό.Υποδέχεται κόσμο από το πρωί, προσφέροντας γευστικό καφέ, σοκολάτα και τσάι. Στο μενού: κρύα πιάτα και σαλάτες για όλα τα γούστα. Το βράδυ μετατρέπεται στο ιδανικό μέρος για χαλαρό ποτό και cocktail.

KREAS

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Δημοφώντος 96, Πετράλωνα,210 3247028
Στην καρδιά των Πετραλώνων, σε μια παλιά μονοκατοικία της δεκαετίας του ’30 με μια όμορφη ταράτσα φιλοξενείται το εστιατόριο Kreas. Το μενού, ξεκάθαρα εστιασμένο στο κρέας περιλαμβάνει επιλογές από σαλάτες και ορεκτικά.

ΓΑΝΕΜΑ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Αιολέων 40 & Καλλισθένους, Άνω Πετράλωνα,211 4072325
Βρίσκεται σε μια από πιο γοητευτικές γειτονιές των Πετραλώνων και χρωστάει το όνομά του στην ομώνυμη και όμορφη παραλία της Σερίφου. Ο χώρος είναι λιτός και αναδεικνύει απόλυτα τη φιλοσοφία της κουζίνας. Στον κατάλογο θα βρείτε πολλές επιλογές από παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και σεριφιώτικες συνταγές.

Τ' ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Ιώνων 61, Άνω Πετράλωνα,210 3463282
Το καλοκαίρι του 1968 το πατρικό σπίτι επί της οδού Ιώνων 61 γίνεται ταβέρνα. Η ιστορία έχει ποτίσει τους τοίχους: ασπρόμαυρες φωτογραφίες, παλιά κράνη, σκίτσα επώνυμων ζωγράφων και παλιά μουσικά όργανα. Η λατέρνα θυμίζει άλλες εποχές και οι γεύσεις τα κυριακάτικα εδέσματα παλιάς ελληνικής οικογένειας.