Ν. ΚΟΣΜΟΣ

HYTRA

Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Λ. Συγγρού 107-109, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Νέος Κόσμος,210 3316767
Στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών σας περιμένει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. O σεφ Τάσος Μαντής επιμελείται ένα εξαιρετικό μενού δημιουργικής κουζίας υψηλών προδιαγραφών που συνδυάζει τις πιο οικείες ελληνικές γεύσεις με τις πιο μοντέρνες τεχνικές. Στον ίδιο χώρο θα βρείτε και το Hytra Apla, ένα μοντέρνο μπιστρό με πιο casual επιλογές φαγητού που επιμελείται ο Χρύσανθος Καραμολέγκος. Ένα από τα ατού του εστιατορίου Hytra και Hytra Apla είναι τα εξαιρετικά κοκτέηλ που δημιουργούνται από βραβευμένους bartenders.

PREMIERE RESTAURANT & LOUNGE BAR

Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, λεωφ. Συγγρού 89-93,210 9206981
Στη κορυφή του Athenaeum Intercontinental ο Μιχάλης Νουρνόγλου ωριμάζει και ταυτόχρονα συνεχίζει τους πειραματισμούς του με τις τεχνικές και τα υλικά, χωρίς γεωγραφικούς και εθνικούς περιορισμούς. Το ευφάνταστο μενού σχεδόν κλέβει την παράσταση από την θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό που αποτελεί το διαχρονικό ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του εστιατορίου.

TOMAS

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΕΜΠΑΠ
Σαρκουδίνου 49, Ν. Κόσμος,210 9015981
Ένα παραδοσιακό αρμένικο σουβλατζίδικο σ’ έναν μικρό χώρο που δεν είναι για να κάτσεις, αλλά για να πάρεις το φαγητό πακέτο για σπίτι. Τα υλικά είναι φρέσκα και οι συνταγές κλασικές αρμένικες. Έχει εξαίρετο αρμένικο κεμπάπ, ενώ φτιάχνει και άλλα καυτερά εδέσματα.

ΑΪ-ΝΙΚΟΛΑΣ

ΨΑΡΙ
Συγγρού 156, Νέος Κόσμος,210 9232918
Ο ιδιοκτήτης του ψαρεύει καθημερινά από τα αιγαιοπελαγίτικα νερά μια μεγάλη ποικιλία ψαριών και σας προσφέρει τη δυνατότητα να τα δείτε στο μαρμάρινο πάγκο και να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει. Χρησιμοποιεί εκλεκτά μπαχαρικά και αγροτικά προϊόντα για να δώσει ένταση στη γεύση των θαλασσινών, όπως ζαφορά, βασιλικό, θυμάρι, ακατέργαστο αλάτι, ελαιόλαδο κ.α.

ΦΙΤΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ντρουμ 1 & Κασομούλη 6, Νέος Κόσμος,211 4148264
Ακολουθώντας μια αντισυμβατική φιλοσοφία το ΦΙΤΑ προτείνει ένα μενού απλό με είκοσι δύο προτάσεις, φρέσκες και χωρίς πολλές φιοριτούρες. Οι δύο σεφ (Φώτης Φωτεινόγλου και Θοδωρής Κασσαβέτης) μαγειρεύουν με ό,τι φρέσκα υλικά βρίσκουν στην αγορά καθημερινά και κάπως έτσι θα διαμορφώνεται ο κατάλογος.