Παρακολούθησα live την συνέντευξη τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη (και την παρακολούθησα προσεκτικά), οπότε άκουσα αρκετές φορές ότι τα διάφορα ονόματα που ανέφερε ΔΕΝ θα κατέβουν απαραίτητα για Ευρωβουλευτές, αλλά είναι συνοδοιπόροι του στο ΠΟΤΑΜΙ, είτε επειδή τον συμβούλευσαν, είτε επειδή τον ενθάρρυναν. 

 

Ο Αύγουστος Κορτώ διευκρινίζει

 

 

Ανάμεσα στους άλλους ακούσαμε και το όνομα του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ ως "συμμετέχοντα", και ζητήσαμε τη γνώμη του. 

 

 

Την είπε δημόσια, στο Facebook του και είναι η εξής:

 

 

Φίλοι μου καλοί κι αγαπημένοι,

Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα.

Η μνεία του Σταύρου Θεοδωράκη στο πρόσωπό μου - αφότου βεβαίως ο ίδιος τόνισε πως τα ονόματα που ανέφερε δεν συγκροτούν το ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού - με τιμά ιδιαιτέρως, πλην όμως και ο ίδιος γνωρίζει πως αν χρειάζεται τη συμβουλή κάποιου σε ζητήματα σχετικά με τον χώρο του βιβλίου, λόγου χάρη, ή τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, υπάρχουν άτομα με πείρα, κατάρτιση και θεωρητική σκευή μακράν επαρκέστερη από τη δική μου. Έτσι, μολονότι εύχομαι ολόψυχα στον Σταύρο Θεοδωράκη καλή επιτυχία στον αγώνα του, καθιστώ σαφές ότι ουδέποτε σκόπευα να πολιτευθώ, και ούτε τώρα πρόκειται να το πράξω.

Ήμουν και παραμένω αφοσιωμένος - ταγμένος - σε δύο μόνο πράγματα σ' αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο.