Δημοσία δαπάνη θα γίνει η κηδεία της Κατερίνας Αγγελάκη- Ρουκ, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Η σπουδαία Ελληνίδα ποιήτρια θα ταφεί στην Αίγινα, δίπλα στον σύζυγό της.

 

«Η Κατερίνα Αγγελάκη -Ρουκ υπήρξε μία σημαντική προσωπικότητα στο χώρο των Γραμμάτων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Το πλούσιο ποιητικό της έργο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Μεταφράστηκε σε περισσότερες από δέκα γλώσσες. Αγαπήθηκε από τους αναγνώστες διαφορετικών γενεών και τιμήθηκε από τους ομότεχνούς της», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο συλλυπητήριο μήνυμά της για την απώλεια της Κατερίνας Αγγελάκη- Ρουκ. Η κ. Μενδώνη ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, να γίνει δημοσία δαπάνη η εξόδιος ακολουθία.

 

«Για την Κατερίνα Αγγελάκη -Ρουκ η ποίηση ήταν βαθιά υπαρξιακή ανάγκη και αγωνία, που υπακούει στο νόμο της φυσικότητας και της αλήθειας. "Δεν θυμάμαι ποτέ να έζησα χωρίς ποίηση" έλεγε χαρακτηριστικά. Θα συνεχίσει εκεί ψηλά στον "ουρανό του τίποτα", όχι με τα ελάχιστα, όπως λέει το ομότιτλο ποίημά της, αλλά με πάρα πολλά...», ανέφερε ακόμη η υπουργός Πολιτισμού στο συλλυπητήριο μήνυμά της, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στους οικείους και τους πολυάριθμους φίλους ποιήτριας.