Την πόρτα της εξόδου της ΕΡΤ, είδε ο Δημοσθένης Καρμοίρης, μετά το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε το on air σχόλιό του για τους Κορεάτες αθλητές στο πινγκ πονγκ. 

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ, τονίζει πως : «Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη Δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1».


Κατά την πρωινή ενημερωτική εκπομπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ο αθλητικογράφος σχολίασε: «Οι Κορεάτες δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ (...) Επειδή είναι σχιστά τα μάτια, πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει κι έρχεται;» πρόσθεσε, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων - όχι μόνο στον σταθμό αλλά και στα social media, όπου το γεγονός σχολίασαν αναρίθμητοι τηλεθεατές. 

 

 

Πριν από μερικές ημέρες, ο ίδιος δημοσιογράφος είχε αναγκαστεί να ζητήσει συγγνώμη για άλλο ένα σχόλιό του, για την πρωταθλήτρια σκοποβολής Άννα Κορακάκη αυτή τη φορά.

 

Η Ελληνίδα αθλήτρια κατάφερε να κατακτήσει την 6η θέση σε τελικό σκοποβολής στο Τόκιο, αλλά ο παρουσιαστής είπε πως η Άννα Κορακάκη «τα θαλάσσωσε». Εκείνο το σχόλιο είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση και του αδελφού της αθλήτριας, Διονύση Κορακάκη.

 

«Δεν μπορώ να διανοηθώ πως ένας άνθρωπος, επαγγελματίας αθλητικός συντάκτης θεωρεί την 6η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες ότι είναι θαλάσσωμα. Πραγματικά έχουμε μείνει έκπληκτοι με αυτή τη δήλωση που έκανε. Απαξιώνει όλη την υπερπροσπάθεια της Άννας, και όχι μόνο της Άννας, και κάθε άλλου μεγάλου αθλητή που θα φέρει κάποια αντίστοιχη επιτυχία. Τι να πω, δεν έχω λόγια. Και απλά θέλω να ευχηθώ σε όλη την Εθνική Ομάδα καλή επιτυχία», είχε δηλώσει στην ΕΡΤ.