Μία χειρονομία της Σέρβας αθλήτριας Sanja Djurdjevicα κατά τη διάρκεια διεθνούς τουρνουά βόλεϊ στην Ιταλία μεταξύ Σερβίας- Ταϊλάνδης προκάλεσε την αποβολή της από τους αγώνες.

 

Η κίνηση της αθλήτριας να κάνει τα μάτια της σχιστά την ώρα του παιχνιδιού θεωρήθηκε ρατσιστική με στόχο να χλευάσει τους Ασιάτες.

 

 

H αθλήτρια παραβίασε τους πειθαρχικούς κανόνες του αθλήματος την 1η Ιουνίου στη διάρκεια των αγώνων στην Ιταλία, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε η Υποεπιτροπή Πειθαρχική Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «FIVB». Εκτός από την αποβολή της σε δύο αγώνες, ο ανεξάρτητος φορέας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων στους διαγωνισμούς της FIVB, επέβαλε πρόστιμο στην Ομοσπονδία Βόλει της Σερβίας, ύψους 22.000 δολαρίων.

 

Η ίδια δήλωσε λίγο αργότερα: «Αναγνωρίζω το λάθος μου και αμέσως μετά τον αγώνα ζήτησα συγγνώμη από ολόκληρη την ομάδα της Ταϊλάνδης... Ήθελα μόνο να απευθύνω στους συμπαίκτες μου το μήνυμα: "Τώρα, θα αρχίσουμε να παίζουμε άμυνα σαν κι αυτούς", δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν».