Απάντηση σε αγωγή που υποστηρίζει πως δεν κάνει αρκετά για να εμποδίσει το trafficking, έδωσε σήμερα το Facebook.

 

Στην απάντηση, το Facebook υποστηρίζει πως καταβάλλει προσπάθειες τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο.

 

«Το trafficking ανθρώπων είναι απεχθές και δεν επιτρέπεται στο Facebook. Χρησιμοποιούμε τεχνολογία για να εμποδίζουμε αυτό το είδος κατάχρησης και ενθαρρύνουμε τους χρήστες να χρησιμοποιούν τα link αναφορών που υπάρχουν στη σελίδα μας, έτσι ώστε η ομάδα των ειδικών μας να εξετάζει το περιεχόμενο γρήγορα» υπογράμμισε σε γραπτή ανακοίνωσή της εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου.

 

«Το Facebook συνεργάζεται στενά με οργανισμούς anti-trafficking και άλλες εταιρείες τεχνολογίας. Αναφέρουμε όλες τις περιπτώσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών στο NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children)» είπε η εκπρόσωπος της εταιρείας.

 

Όπως αναφέρει το Reuters, μια γυναίκα στο Τέξας, η οποία στα σχετικά δικαστικά έγγραφα αναφέρεται μόνο ως «Jane Doe», μήνυσε το Facebook σε δικαστήριο του Χιούστον αυτή την εβδομάδα, υποστηρίζοντας πως οδηγήθηκε στο εμπόριο του σεξ σε ηλικία 15 ετών από έναν άνδρα ο οποίος την «έκανε φίλη» και ότι το Facebook δεν είχε κάνει αρκετά για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του ή να την προειδοποιήσει πως τέτοιου είδους δραστηριότητες λάμβαναν χώρα στην πλατφόρμα του.

 

Η Jane Doe ισχυρίζεται πως ξεγελάστηκε από έναν μαστροπό, ο οποίος που τις έστειλε μήνυμα μέσω Facebook το 2012 και φαινόταν να γνωρίζει αρκετούς από τους πραγματικούς φίλους της. 

 

Συμφώνησε να συναντηθεί μαζί του επειδή αναζητούσε παρηγοριά μετά από έναν καυγά με τη μητέρα της.

 

Όμως ο άντρας την χτύπησε και τη βίασε και ύστερα ανέβασε μια φωτογραφίας της στην ιστοσελίδα Backpage, η οποία πλέον έχει κλείσει καθώς προέκυψε  ύστερα από έρευνα πως λειτουργούσε σαν πλατφόρμα για πληρωμένο σεξ. 

 

Το εν λόγω site και αρκετοί πρώην εργαζόμενοί του, περιλαμβανομένων δύο από τους ιδρυτές του, κατονομάζονται επίσης στην αγωγή της «Jane Doe».

 

Με πληροφορίες από Reuters