Η εικόνα της δίχρονης Κλόι που έμελλε να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα meme, πουλήθηκε ως NFT (non-fungible token - μη ανταλλάξιμο διακριτικό) από μουσική εταιρεία, προς 74.000 δολάρια - τιμή πέντε φορές υψηλότερη από εκείνη της πλειοδοσίας. 

 

Η εικόνα που παρουσιάζει τη μικρή να ρίχνει ένα βλέμμα αποδοκιμασίας στη μαμά της όταν της αποκαλύπτει ένα ταξίδι - έκπληξη στη Disneyland


Τα NFT είναι ψηφιακά πιστοποιητικά που πιστοποιούν την κατοχή αυθεντικών ηλεκτρονικών έργων. Συνήθως, αγοράζονται και πωλούνται μέσω κρυπτονομισμάτων. Και παρότι οι αγοραστές τους κατέχουν το ψηφιακό πιστοποιητικό, δεν ελέγχουν τα δικαιώματα της αυθεντικής εικόνας. 

 

Η οικογένεια Κλεμ είχε βάλει σε δημοπρασια την αυθεντική εικόνα για 25 Ethereum -μορφή κρυπτονομίσματος- που αντιστοιχούσε γύρω στα 15.000 δολάρια. 


Το meme αγόρασε η 3F Music, μια εταιρεία μουσικής παραγωγής με έδρα το Ντουμπάι. 

 

Όπως εξήγησε η μαμά της 10χρονης, πλέον, Κλόι, η οικογένεια παρακολουθησε τη δημοπροασία διαδικτυακά, από το σπίτι τους στη Γιούτα. 
 

Υπενθυμίζεται πως η εικόνα με την Κλόι να κοιτάζει κάθε άλλο παρά εντυπωσιασμένη τη μαμά της, ενώ η αδερφή της είχε βάλει τα κλάμματα με την ανακοίνωση της έκπληξης, ήταν ένα screenshot από το βίντεο του 2013 στο YouTube. 

 

Όσο για το πού θα διαθέσει τα χρήματα η οικογένεια; Όπως λέει η Κέιτι Κλεμ, αναφερόμενη στη ρευστή τιμή των κρυπτονομισμάτων, προς το παρόν θα τα φυλάξουν καθώς «σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, ίσως η αξία τους έχει αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα»  


Ωστόσο, οι τέσσερίς τους σχεδιάζουν να ξοδέψουν μέρος των χρημάτων αυτών σύντομα πού αλλού; Σε ένα από τα θέρετρα του Γουόλτ Ντίσνεϊ. 

 

Με πληροφορίες από BBC