Η κιθάρα που έπαιξε ο Johnny Ramone και στα 15 άλμπουμ των Ramones και σε σχεδόν 2.000 live εμφανίσεις πωλήθηκε σε δημοπρασία το Σαββατοκύριακο για πάνω από 900.000 δολάρια.

 

Η ηλεκτρική κιθάρα Mosrite Ventures II του 1965 αγοράστηκε από έναν συλλέκτη στις ΗΠΑ, που θέλει να παραμείνει ανώνυμος, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η RR Auction με έδρα τη Βοστώνη.

 

Ο Johnny Ramone, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν John Cummings, αγόρασε την κιθάρα για να αντικαταστήσει την αρχική του μπλε Ventures II, η οποία είχε κλαπεί, σύμφωνα με την RR Auction.

 

Με αυτή την κιθάρα έπαιξε σε κάθε σόου των Ramones από τον Νοέμβριο του 1977 μέχρι την απόσυρση του από την ενεργό δράση τον Αύγουστο του 1996. Ο Johnny Ramone πέθανε το 2004.

 

Η κιθάρα, μαζί με άλλα αναμνηστικά της μπάντας, προήλθε από τη συλλογή του Daniel Rey, μουσικού και παραγωγού, αλλά και επί πολλά χρόνια συνεργάτη των Ramones.

 

Μεταξύ των άλλων ειδών που πωλήθηκαν ήταν η κιθάρα που έφερε την υπογραφή του, John-Ramone Mark-2 για σχεδόν 50.000 δολάρια και τα μικρόφωνα Shure του Joey Ramone από την τελευταία συναυλία της μπάντας για περισσότερα από 13.000 δολ.

 

Η δημοπρασία ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

 

Με πληροφορίες του AP