Ένα πανεπιστήμιο στην Κίνα φέρεται να ζήτησε τη σύνταξη μια λίστας με τους φοιτητές που ανήκουν στην LGBTQ+ κοινότητα.

 

Το Πανεπιστήμιο της Σαγκάης δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση ούτε έχει απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τί θα έκανε με την λίστα. Ωστόσο, το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους Κινέζους σπουδαστές, ενώ υπήρξαν διαδηλώσεις ομάδων που υποστηρίζουν τα LGBTQ+ άτομα και φεμινιστικές κοινότητες.

 

Επικαλούμενο εσωτερική οδηγία, το πανεπιστήμιο φέρεται να ζήτησε από τα κολέγια να «ερευνήσουν» μέσα από ένα ερωτηματολόγιο φοιτητές που προσδιορίζονται ως άτομα LGBTQ+.

 

Ζήτησε επίσης πληροφορίες σχετικά με την νοητική και την ψυχολογική κατάσταση των σπουδαστών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών πεποιθήσεων. Δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση για τον σκοπό και τη χρήση που θα είχε το εν λόγω ερωτηματολόγιο.

 

Ένας χρήστης του Weibo που δημοσίευσε για πρώτη φορά το έγγραφο, στη συνέχεια «κατέβασε» την σχετική ανάρτηση.

 

 

Η νέα υπόθεση έρχεται στο φως εν μέσω αντιδράσεων για τη στάση των κινεζικών αρχών απέναντι σε ακτιβιστές και άτομα της LGBTQ κοινότητας. Πρόσφατα, οι αρχές στοχοποίησαν φεμινιστικές οργανώσεις που εναντιώθηκαν σε φαινόμενα διακρίσεων.

 

Μέχρι πρόσφατα, η Κίνα είχε μια πολύ ενεργή κοινότητα LGBTQ+ στις πανεπιστημιουπόλεις της. Τα τελευταία χρόνια όμως, οι αρχές φαίνεται πως περιθωριοποιούν όλο και περισσότερο τέτοιες κοινότητες. Είναι ενδεικτικό ότι το Shanghai Pride ανακοίνωσε την οριστική παύση του πέρυσι.

 

Με πληροφορίες από Guardian