Ένας πρώην πεζοναύτης κατάφερε να διασχίσει κωπηλατώντας τον Ατλαντικό Ωκεανό

 

Ο Ντέιβ «Ντίντζερ» Μπελ κατέπλευσε στο Νιούλιν της Κορνουάλης, το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από 119 ημέρες στη θάλασσα. Η ομάδα του πιστεύει πως είναι ένας από τους πρώτους ανθρώπους που καταφέρνουν να κάνουν κουπί χωρίς καμία υποστήριξη, από την Νέα Υόρκη έως την Ευρώπη.

 

Κατά την διάρκεια του τετράμηνου ταξιδιού του χτυπήθηκε από καταιγίδες και τον τσίμπησαν μέδουσες ενώω, όπως αποκάλυψε, τα κατάφερε παρότι φοβάται την ανοικτή θάλασσα. 

 

Former marine crosses unsupported the Atlantic
Μια ζεστή αγκαλιά από τον πατέρα του

 

Όταν έφτασε στο λιμάνι του Νιούλιν, δεσμεύτηκε αρκετά επηρεασμένος από το μακρύ ταξίδι του πως «δεν πρόκειται να επιχειρήσει ποτέ ξανά κάτι τόσο επικίνδυνο». Γιόρτασε το κατόρθωμά του με ένα πλούσιο σε θερμίδες γεύματα με μακαρόνια, κοτόπουλο και καφέ. 

 

Αν και ο αρχικός του προορισμός ήταν το Φάλμαουθ, οι καιρικές συνθήκες με τους δυνατούς ανέμους τον ώθησαν να αλλάξει κατεύθυνση. Οι άνθρωποι που τον βοήθησαν στην οργάνωση του ταξιδιού, είπαν πως οι τελευταίες ημέρες ήταν αρκετά αγχωτικές. 

 

Κάνοντας υπερπροσπάθεια, για να φτάσει επιτέλους στην στεριά, έκανε στο τέλος κουπί επί 40 συνεχόμενες ώρες χωρίς διάλειμμα.

 

Former marine crosses unsupported the Atlantic

 

 

Με πληροφορίες από BBC