Καλπάζουν αθόρυβα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Nissan στην Ευρώπη
Πάνω από 250.000 ηλεκτρικά οχήματα πούλησε η Nissan την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη.

Καλπάζουν αθόρυβα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Nissan στην Ευρώπη

Μία δεκαετία γεμάτη επιτυχίες στην ηλεκτροκίνηση έχει να επιδείξει η Nissan στην Ευρώπη, όπου οι πωλήσεις των επαναφορτιζόμενων μοντέλων της ξεπέρασαν πλέον τις 250.000.

Η Nissan θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και αυτό επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και με τις πωλήσεις των EV μοντέλων της στην Ευρώπη.

 

Η ιαπωνική μάρκα λανσάρισε το 2010 στην ευρωπαϊκή αγορά το εμβληματικό ηλεκτρικό LEAF και τέσσερα χρόνια αργότερα το εξαιρετικά ευέλικτο βαν e-NV200, ενώ ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του πρώτου ξεπέρασαν πλέον τα 208.000 τεμάχια και του δεύτερου τις 42.000 μονάδες, άρα μιλάμε συνολικά για πάνω από 250.000 πωλήσεις.

 

Το Νιssan LEAF πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη των σύγχρονων ηλεκτρικών οχημάτων και εξοπλίζεται με προηγμένες τεχνολογίες και έξυπνα κινητήρια σύνολα. Επίσης προσφέρει καινοτόμες λύσεις για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία και απόλαυση στην ηλεκτροκίνητη οδήγηση με διαισθητικά χαρακτηριστικά, όπως η προηγμένη βοήθεια οδήγησης ProPILOT και το μοναδικό e-Pedal για οδήγηση μόνο με ένα πεντάλ.

 

Καλπάζουν αθόρυβα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Nissan στην Ευρώπη
Το ηλεκτρικό Nissan LEAF εντυπωσιάζει με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

 

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο ελαφρύ φορτηγάκι Nissan e-NV200 μοιράζεται το ίδιο πρωτοποριακό πνεύμα με το LEAF, καθώς εξοπλίζεται με ένα αποδοτικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 40 kWh, ενώ εντυπωσιάζει με χωρητικότητα φορτίου έως 4,2 κυβικών μέτρων και χαμηλό λειτουργικό κόστος. Επιπλέον μπορεί να μεταφέρει ανάλογα με την έκδοση έως επτά επιβάτες και ως e-NV Evalia αποτελεί την τέλεια λύση για ταξί. 

 

Η Νissan σχεδιάζει εξάλλου τη δημιουργία ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού crossover, που θα κατασκευάζεται στο Sunderland της Μεγ. Βρετανίας και θα εντυπωσιάζει σχεδιαστικά και τεχνολογικά, ενώ θα καθιστά πιο προσιτή τη μετάβαση στην ηλεκτρική οδήγηση.

 

Επιπλέον, η μελλοντική γκάμα μικρών φορτηγών της Nissan θα παράγεται στο Maubeuge της Γαλλίας και θα περιλαμβάνει επιλογές τόσο με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα, όσο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ