Το πολυαναμενόμενο comeback του EKO Ράλλυ Ακρόπολις ήταν όσο εντυπωσιακό περιμέναμε

Το πολυαναμενόμενο comeback του EKO Ράλλυ Ακρόπολις ήταν όσο εντυπωσιακό περιμέναμε

Οι οδηγοί του φημισμένου αγώνα έτρεξαν από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στο Σύνταγμα με ταχύτητες COSMOTE 5G

ADVERTORIAL

 

Για τους λάτρεις της ταχύτητας, το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ήταν μια στιγμή που αδημονούσαν όσο τίποτα να έρθει. Κι αυτό γιατί οι φημισμένοι ελληνικοί αγώνες αυτοκινήτων επέστρεψαν ύστερα από 8 ολόκληρα χρόνια, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), για να μοιράσουν συγκινήσεις γραμμένες στους τέσσερις τροχούς.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν πολλοί οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έσπευσαν να δώσουν το «παρών» στην έναρξη- του αγώνα στο κέντρο της Αθήνας, την Πέμπτη 9/9. Πατροπαράδοτα, η εκκίνηση του  ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δόθηκε κάτω από την Ακρόπολη. Μέσα σε λίγα λεπτά τα οχήματα διέσχισαν τη Λεωφόρο Β. Αμαλίας,  περνώντας μπροστά από τη Βουλή και στρίβοντας διαδοχικά αριστερά τερμάτισαν επί της οδού Γεωργίου Α’, έχοντας κυκλώσει την Πλατεία Συντάγματος. Και όλα αυτά με πολύ γρήγορες ταχύτητες και περνώντας γύρω από κυκλικά εμπόδια, σε μια ειδική διαδρομή 1χλμ. που έγινε για πρώτη φορά στην καρδιά της πρωτεύουσας και ονομάστηκε “COSMOTE 5G ATHENS STAGE”. Με δυο λόγια, ένας από τους σημαντικότερους αγώνες ταχύτητας συνδυάστηκε με την ταχύτερη τεχνολογία κινητής, το COSMOTE 5G.

 

Η πλατεία Συντάγματος έγινε για ένα απόγευμα μια πίστα γεμάτη ταχύτητα και αδρεναλίνη. Όσοι βρέθηκαν εκεί (αλλά και όσοι παρακολούθησαν live την ειδική διαδρομή μέσα από την COSMOTE TV) ξέρουν πολύ καλά ότι θα θυμούνται για καιρό το εντυπωσιακό θέαμα που προσέφεραν τα 48 πληρώματα που συμμετείχαν. Αρκεί να κοιτούσε κανείς τα εκστασιασμένα πρόσωπα μικρών και μεγάλων, όσο παρακολουθούσαν τα εντυπωσιακά κόλπα των οδηγών πίσω από το τιμόνι. Υπήρξαν, μάλιστα, και αρκετοί συνδρομητές της COSMOTE, Mεγάλου Xορηγού της διοργάνωσης, που απόλαυσαν από VIP θέσεις την ειδική διαδρομή στην πλατεία Συντάγματος. Μετά τον αγώνα, όσοι θεατές βρέθηκαν στην πλατεία μπορούσαν να επισκεφτούν και το περίπτερο της COSMOTE και να συμμετάσχουν σε διάφορες δράσεις.

 

Το πολυαναμενόμενο comeback του EKO Ράλλυ Ακρόπολις ήταν όσο εντυπωσιακό περιμέναμε
Φώτο Στέφανος Θεοχαρόπουλος

 

Τις επόμενες μέρες, ο θεσμός συνεχίστηκε σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, όπως Λουτράκι, Λαμία και Φθιώτιδα. Ο Κάλε Ροβάνπερα μπορεί να χαμογελάει, μιας και ο 20χρονος Φινλανδός οδηγός της Toyota αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις την Κυριακή 13/9, σηματοδοτώντας τη δεύτερη νίκη του πολλά υποσχόμενου αθλητή στο WRC, μέσα σε μόλις δύο μήνες.

 

Και αν για κάποιους η πλατεία Συντάγματος  ήταν αυτό το σημείο όπου χτύπησε φέτος δυνατά η καρδιά του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, χαρίζοντάς τους μια αξέχαστη εμπειρία, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που θα θυμούνται για καιρό μια άλλη ξεχωριστή εμπειρία που έζησαν. Ο λόγος για τους 3 τυχερούς νικητές του διαγωνισμού της COSMOTE, που βρέθηκαν στην Κορινθία για να καθίσουν στη θέση του συνοδηγού, δίπλα στον κορυφαίο Έλληνα οδηγό Λάμπρο Αθανασούλα. 3 συνάνθρωποί μας έζησαν την ταχύτητα «από μέσα», σε μια εμπειρία ζωής.

 

 

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, όμως, δεν είναι μόνο οι αγώνες του, αλλά και οι ιστορίες πίσω από αυτούς και τους ανθρώπους τους. Τέτοιες ιστορίες, αλλά και τις αναμνήσεις τους, μας διηγήθηκαν για πρώτη φορά, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, έξι άνθρωποι που έχουν συνδεθεί με τον θεσμό, Έλληνες και ξένοι, μέσα από τηνYouTube σειρά “COSMOTE 5G Rally Stories”.

 

 

Για κάποιους η ταχύτητα είναι απλά χαρακτηριστικό και για άλλους, τρόπος ζωής. Σίγουρα, πάντως, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και το COSMOTE 5G ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία.

 

COSMOTE 5G: Το δίκτυο με τις απίστευτες ταχύτητες

 

Tο COSMOTE 5G είναι το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στη χώρα με πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη που έχει ήδη ξεπεράσει το 50%, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η κάλυψη έχει ήδη φθάσει στο 97% και 90% αντίστοιχα. Τις απεριόριστες δυνατότητες του COSMOTE 5G μπορούν να απολαμβάνουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE χωρίς επιπλέον κόστος, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες ξεπερνούν το 1Gbps. 

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ