Ξεκινούν οι πωλήσεις επιδοτούμενων ηλεκτρικών οχημάτων στην Αστυπάλαια
Η ηλεκτροκίνηση θεωρείται απαραίτητη για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της Αστυπάλαιας σε νησί πρότυπο για την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα.

Ξεκινούν οι πωλήσεις επιδοτούμενων ηλεκτρικών οχημάτων στην Αστυπάλαια

Οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας μπορούν πλέον να παραγγείλουν ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen αξιοποιώντας τις επιδοτήσεις της Kosmocar και του VW Group, που φτάνουν έως τα 7.750 ευρώ, αλλά και τις κρατικές έως του ποσού των 12.000 ευρώ.

Τέθηκε σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα astypalea-sustainable-island.gr μέσω της οποίας μπορούν να επιλέξουν και να παραγγείλουν οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας το ηλεκτρικό όχημα της αρεσκείας τους στο πλαίσιο του ενεργειακού μετασχηματισμού του νησιού σε πρότυπο για την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα.

 

Η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group σε συνεργασία με την Kosmocar έχουν αναπτύξει μία σειρά από σημαντικές επιδοτήσεις, προκειμένου οι δικαιούχοι ιδιώτες κάτοικοι και επιχειρήσεις της Αστυπάλαιας να αποκτήσουν σε προνομιακές τιμές το ηλεκτροκίνητο όχημα που επιθυμούν.

 

Ξεκινούν οι πωλήσεις επιδοτούμενων ηλεκτρικών οχημάτων στην Αστυπάλαια
Η τιμή αγοράς ενός ηλεκτρικού VW ID.3 μπορεί να μειωθεί για έναν κάτοικο της Αστυπάλαιας από 33.500 ευρώ σε 14.816 ευρώ.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των ηλεκτρικών Volkswagen e-up!, ID.3 και ID.4, για τα οποία προβλέπονται από πλευράς VW Group και Kosmocar επιδοτήσεις έως 7.750 ευρώ. Η Ελληνική Δημοκρατία προσφέρει από την πλευρά της επιδοτήσεις που φτάνουν έως τα 12.000 ευρώ (18.000 ευρώ αν πρόκειται για ταξί), ενώ οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν επιπλέον επιδότηση 3.000 ευρώ για την απόσυρση του παλιού τους οχήματος. Να σημειώσουμε επίσης, ότι προβλέπεται επιδότηση 500 ευρώ και για την αγορά φορτιστή οικιακής χρήσης, τύπου Wallbox.

 

Ξεκινούν οι πωλήσεις επιδοτούμενων ηλεκτρικών οχημάτων στην Αστυπάλαια
Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει στην Αστυπάλαια και η διάθεση του ηλεκτρικού σκούτερ SEAT MO με ιδιαίτερα ευνοϊκούς οικονομικούς όρους.

 

Με βάση αυτά τα οικονομικά κίνητρα κοστίζει η αγορά ενός ηλεκτρικού VW ID.3 αξίας 33.500 σε έναν κάτοικο της Αστυπάλαιας μόνον 14.816 ευρώ, εφόσον αποσύρει και το παλαιό του αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη μείωση προκύπτει από την επιδότηση ύψους 7.200 ευρώ του VW Group και της Kosmocar, την κρατική επιδότηση e-Astypalea που ανέρχεται σε 8.484 ευρώ και τα 3.000 ευρώ για την απόσυρση του παλαιού οχήματος.

 

Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η διάθεση του ηλεκτρικού σκούτερ SEAT MO με αντίστοιχη σημαντική επιδότηση από το Volkswagen Group και την Kosmocar.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ