Go Green: Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι καινοτομεί επενδύοντας στην πράσινη οικονομία

Go Green: Καινοτομία με επίκεντρο την επένδυση στην πράσινη οικονομία

Από την ανάπτυξη προϊόντων, μέχρι τις περιβαλλοντικές δράσεις, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ στηρίζει τη φιλοσοφία της σε ένα μέλλον πιο φιλικό για το περιβάλλον.

ADVERTORIAL

 

Η προστασία του περιβάλλοντος, η βιωσιμότητα και η επένδυση στην πράσινη οικονομία, είναι θέματα που αποτελούν πια αναγκαιότητες. Κάθε επιλογή που κάνουμε στην καθημερινότητά μας, έχει αντίκτυπο στο περιβάλλον - κι αυτό μπορεί να είναι θετικό ή αρνητικό.

 

Καθώς η κλιματική αλλαγή αποτελεί μεγάλη απειλή για τον πλανήτη μας αυτή τη στιγμή, κάθε ενέργεια που γίνεται για την προστασία του, έχει ξεχωριστή σημασία – γιατί το να προστατέψουμε τους φυσικούς μας πόρους είναι προσωπική και συλλογική ευθύνη. Όμως, ο χρόνος δεν είναι ατελείωτος και οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν, χρειάζεται να παρθούν τώρα.

 

Κι αυτό είναι κάτι που η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, το γνωρίζει πολύ καλά. Γι' αυτό και επενδύει εδώ και χρόνια στην πράσινη οικονομία, στο σύνολο των δραστηριοτήτων της έτσι ώστε, να εξελίσσεται συνεχώς με γνώμονα την περιβαλλοντική υπευθυνότητα, τη βιωσιμότητα και την αειφορία.

 

Καθώς η εταιρεία επενδύει σε ένα καλύτερο περιβάλλον, καταφέρνει να ξεχωρίσει για την καινοτομία και τις πρωτοβουλίες της σε διάφορους τομείς: δύο από αυτούς είναι το κομμάτι της ανάπτυξης προϊόντων, αλλά και οι περιβαλλοντικές της δράσεις.

 

Go Green: Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι καινοτομεί επενδύοντας στην πράσινη οικονομία

 

Η εταιρεία αποτελεί ένα ελληνικό green case study - κι αυτό γιατί έκανε πρώτη το μεγάλο βήμα στον κλάδο της, λανσάροντας τον Οκτώβριο του 2020 τη νέα σειρά ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET). Η πρωτοβουλία αυτή της εταιρείας, να κάνει την αρχή και να μειώσει το πλαστικό στις συσκευασίες της κατά 30%, δηλαδή σε ποσοστό 5% μεγαλύτερο από εκείνο που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (25%) και μάλιστα 5 χρόνια νωρίτερα, αποδεικνύει την ευθύνη που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες, αλλά και στο περιβάλλον.

 

Την ίδια «πράσινη» κατεύθυνση ακολουθεί και η σειρά ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling. Μάλιστα, η εταιρεία δεσμεύεται οτι σταδιακά όλοι οι κωδικοί του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ, που είναι σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, θα περιέχουν και ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET.

 

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της πανελλαδικά με πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET από τον κορυφαίο Φορέα Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων στην Ελλάδα TÜV HELLAS (TÜV NORD). Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται πως η εταιρεία χρησιμοποιεί πιστοποιημένο ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET υψηλής ποιότητας, ενώ διαθέτει πιστοποιήσεις για το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας για όλα τα προϊόντα της.

 

Go Green: Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι καινοτομεί επενδύοντας στην πράσινη οικονομία

 

Όμως, η εταιρεία δεν μένει εκεί. Καθώς η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με «πράσινο» χαρακτήρα βρίσκεται στο DNA της, το ίδιο ισχύει και για τις κοινωνικές πρωτοβουλίες με φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα που αναλαμβάνει. Κι αυτό δε συνέβη πρώτη φορά τώρα - συγκεκριμένα, από το 2003 η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα ανακύκλωσης, ενώ από το 2013 αποτελεί μέλος μέλος του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», τοποθετώντας Περίπτερα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε διάφορους δήμους με στόχο να εκπαιδεύσει το ευρύ κοινό για τη σωστή ανακύκλωση διαφόρων υλικών. 

 

Go Green: Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι καινοτομεί επενδύοντας στην πράσινη οικονομία

 

Είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που έχει συνάψει σύμβαση με την Deutsche Pfandsystem GmbH για την ανακύκλωση των συσκευασιών της στη Γερμανία. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση συμμετέχει ενεργά και υποστηρίζει εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα, όπως η υλοποίηση πανελλήνιων εκπαιδευτικών διαγωνισμών ανακύκλωσης για μαθητές, μέσα από τη συμμετοχή της στο Eco Fest 2021.

 

Ένα ακόμη από τα σημαντικά έργα της εταιρείας, ήταν η συμβολή της στη δημιουργία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε Αθήνα και Ιωάννινα, στο οποίο υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές, για την ανακύκλωση, τη σωστή διαλογή των απορριμμάτων πλαστικού, γυαλιού, αλουμινίου και χαρτιού καθώς και την επανάχρησή τους.

 

Go Green: Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι καινοτομεί επενδύοντας στην πράσινη οικονομία

 

Όλες οι δράσεις, οι καινοτομίες και οι συνεργασίες της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ βασίζονται σε μια φιλοσοφία που χαρακτηρίζει την εταιρεία εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μια φιλοσοφία που έχει στόχο να αφυπνίσει τη συνείδησή μας έτσι ώστε, να συνεισφέρουμε όλοι στην προστασία και τη φροντίδα που ο πλανήτης μας έχει τόσο ανάγκη. Να κάνουμε όλοι πράξη την φιλοσοφία Go Green.  

 

Μέχρι, λοιπόν, το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα να γίνει ουδέτερο, επιλέγουμε συνειδητά και «πράσινα».

 

 

Περισσότερα για την ανάπτυξη προϊόντων και τις περιβαλλοντικές δράσεις της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ μπορείτε να μάθετε εδώ.

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ