— Όλγα, πώς, από αρθρογράφος και copywriter που ήσουν, αποφάσισες να παρακολουθήσεις σεμινάρια σκηνοθεσίας;

Έχω αρκετά ερωτήματα που «καίνε» μέσα μου και θέλω να τα εξερευνήσω. Γι' αυτό αποφάσισα να πειραματιστώ με το σινεμά και την κάμερά μου και να παρακολουθήσω το σεμινάριο του Filmschool.


— Πάνω σε τι δουλεύεις αυτόν τον καιρό;

Εργάζομαι ως freelancer κειμενογράφος, ολοκληρώνω το σενάριο για την πρώτη μικρού μήκους ταινία μου και διαχειρίζομαι το Nouveaux Vieux, το νέο vintage Instagram shop που δημιούργησα πρόσφατα.


— Πώς σου ήρθε να στήσεις το Nouveaux Vieux;

Η μαμά μου, η Σοφία, είναι ενδυματολόγος. Εδώ και χρόνια, λοιπόν, είχε φτιάξει στο σπίτι το δικό της βεστιάριο με όμορφα κομμάτια που έμεναν για χρόνια κλεισμένα σε ντουλάπες. Όλα συνοδεύονταν από μια ιστορία. Αποφάσισα πως τους άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία, κι έτσι έφτιαξα το Nouveaux Vieux, ένα vintage shop με second-hand αλλά και αφόρετα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που έχουν τη δική τους ιστορία στο παρελθόν και στο μέλλον.

 

Θυμάμαι, σε κάποια τάξη του γυμνασίου, συνεννοούμασταν κάθε βράδυ με τις κολλητές μου για το τι θα φορέσουμε την επόμενη μέρα. Θέλαμε να ντυνόμαστε ίδια. Αυτόν τον εσωτερικό φόβο τού να διαφέρεις, αυτό θα ήθελα να αφήσω πίσω μου.


— Και πώς σκέφτεσαι να το εξελίξεις;

Όταν όλα τα κομμάτια που έχω στη διάθεσή μου θα έχουν καταλήξει σε νέα χέρια και ο Covid θα είναι μια μακρινή ανάμνηση, ονειρεύομαι να ταξιδεύω στο εξωτερικό για να βρίσκω νέα κομμάτια, γυναικεία και αντρικά, για το online shop μου. Και, γιατί όχι, το κατάστημα να γίνει ένας χώρος όπου κι άλλοι άνθρωποι σαν εμένα θα μπορούν να προσφέρουν και δικά τους κομμάτια. Προς το παρόν, είμαι στην αρχή.


— Πώς θα χαρακτήριζες το προσωπικό σου στυλ;

Aκόμα ψάχνω να το βρω. Ωστόσο, βασικό μέλημα του στυλ μου είναι να έχει οικολογική συνείδηση. Αποφεύγω τα fast-fashion brands και τρελαίνομαι να «τρυπώνω» για ώρες σε second-hand και vintage μαγαζάκια μέχρι να βρω κάτι παράξενο, από άλλη εποχή, ό,τι στυλ κι αν έχει.


— Μπορείς να μου πεις μια μυστική διεύθυνση από την οποία αγοράζεις πράγματα που σου αρέσουν;

Στην Αρχιμήδους, στο Παγκράτι, κάθε Παρασκευή. Στη λαϊκή!


— Ποιο είναι το πιο παλιό ρούχο που έχεις στην ντουλάπα σου;

Ένας κορσές Nina Ricci που θυμίζει μπουρλέσκ. Toν είχα βρει πριν από πολλά χρόνια στο βεστιάριο της μαμάς μου.

 

Όλγα, έχεις περάσει κάποια στυλιστική φάση που θα ήθελες να ξεχάσεις;
Φοράω vintage παντελόνι από το Yesterday's Bread, vintage πουκάμισο που μου χάρισε πριν από χρόνια η μαμά μου και ένα ζευγάρι DKNY sneakers μποτάκια, τα οποία θα βρείτε στο Nouveaux Vieux. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


— Και το πιο πρόσφατο;

Ένα απλό, ψηλόμεσο, μπορντό τζιν παντελόνι που πήρα από ένα βιντατζάδικο στη Βουδαπέστη με 10 ευρώ.


— Έχεις περάσει κάποια στυλιστική φάση που θα ήθελες να ξεχάσεις;

Θυμάμαι, σε κάποια τάξη του γυμνασίου, συνεννοούμασταν κάθε βράδυ με τις κολλητές μου για το τι θα φορέσουμε την επόμενη μέρα. Θέλαμε να ντυνόμαστε ίδια. Αυτόν τον εσωτερικό φόβο τού να διαφέρεις, αυτό θα ήθελα να αφήσω πίσω μου.


— Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Vintage παντελόνι από το Yesterday's Bread, vintage πουκάμισο που μου χάρισε πριν από χρόνια η μαμά μου και ένα ζευγάρι DKNY sneakers μποτάκια, τα οποία θα βρείτε στο Nouveaux Vieux.


— Πού πηγαίνεις τώρα;

Πάω σπίτι. Στην Μπόνι, στον Μόρτη και στον Μιχάλη!


@olina._ & @nouveauxvieux

 

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

 

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.